E1404, znana jako skrobia utleniona, to syntetyczna, modyfikowana forma skrobi, która jest stosowana jako dodatek do żywności. Proces…
E920, znana również jako L-cysteina, to aminokwas, który jest często stosowany jako dodatek do żywności. Jest naturalnie…
Aspartam, oznaczany jako E951, to sztuczny środek słodzący stosowany jako zamiennik cukru w wielu produktach spożywczych i napojach.
Acesulfam K, znany również jako E950, to syntetyczny słodzik stosowany jako substytut cukru w różnych produktach spożywczych i…
E1451, znana jako acetylowana skrobia utleniona, to modyfikowana skrobia stosowana jako dodatek do żywności. Jest to skrobia, która…
E1442, znany jako hydroksypropylofosforan diskrobiowy, to modyfikowany skrobia stosowany jako dodatek do żywności, pełniący rolę…
E1518, znany również jako trioctan glicerolu lub triacetyna, to syntetyczny związek chemiczny stosowany głównie jako dodatek do…
E1414, znany jako acetylowany fosforan diskrobiowy, to syntetyczny dodatek do żywności stosowany jako zagęstnik, stabilizator i…
E1520, znany również jako glikol 1,2-propylenowy, to organiczny związek chemiczny, który jest bezbarwną, bezwonną cieczą o lekko…
E965, znany jako maltitol, to substancja słodząca należąca do grupy polioli, czyli alkoholi cukrowych. Jest szeroko stosowany jako…