wtorek, 17 czerwca 2025
Popularne
E965 maltitol – co to jest? Czy jest szkodliwy? Toruń: dieta pudełkowa dla osób z nadciśnieniem. Czy to rozwiązanie, które doceni Twój organizm? 5 idealnych przekąsek do wieczoru z meczem piłki nożnej E951 aspartam – co to jest? Czy jest szkodliwy? enova365 – pomoc dla restauracji Likier Słony Karmel – Z Czym Pić, Przepis, Drinki Konsekwencje zdrowotne picia napojów energetycznych – jakie są? Aktywność fizyczna i dieta około treningowa osób w chorobie niedoczynności tarczycy Hashimoto
Zielona strona gotowaniaZielona strona gotowania
Menu
  • Dodatki do żywności
  • Drinki
  • Inne
  • Napoje
  • Słodycze
10 posts

Browsing category

Dodatki do żywności

Dodatki do żywności
16 stycznia, 2025

E1451 acetylowana skrobia utleniona (modyfikowana) – co to jest? Czy jest szkodliwa?

W tym artykule przyjrzymy się dodatkowi do żywności oznaczonemu jako E1451. To modyfikowana skrobia, często używana w przemyśle…
0
Dodatki do żywności
22 października, 2024

E1404 skrobia utleniona (syntetyczna, modyfikowana) – co to jest? Czy jest szkodliwa?

E1404, znana jako skrobia utleniona, to syntetyczna, modyfikowana forma skrobi, która jest stosowana jako dodatek do żywności. Proces…
0
Dodatki do żywności
20 października, 2024

E920 L-cysteina – co to jest? Czy jest szkodliwa?

E920, znana również jako L-cysteina, to aminokwas, który jest często stosowany jako dodatek do żywności. Jest naturalnie…
0
Dodatki do żywności
20 października, 2024

E951 aspartam – co to jest? Czy jest szkodliwy?

Aspartam, oznaczany jako E951, to sztuczny środek słodzący stosowany jako zamiennik cukru w wielu produktach spożywczych i napojach.
0
Dodatki do żywności
20 października, 2024

E950 acesulfam K – co to jest? Czy jest szkodliwy?

Acesulfam K, znany również jako E950, to syntetyczny słodzik stosowany jako substytut cukru w różnych produktach spożywczych i…
0
Dodatki do żywności
20 października, 2024

E1442 hydroksypropylofosforan diskrobiowy – co to jest? Czy jest szkodliwy?

E1442, znany jako hydroksypropylofosforan diskrobiowy, to modyfikowany skrobia stosowany jako dodatek do żywności, pełniący rolę…
0
Dodatki do żywności
20 października, 2024

E1518 trioctan glicerolu – co to jest? Czy jest szkodliwy?

E1518, znany również jako trioctan glicerolu lub triacetyna, to syntetyczny związek chemiczny stosowany głównie jako dodatek do…
0
Dodatki do żywności
20 października, 2024

E1414 acetylowany fosforan diskrobiowy (syntetyczny) – co to jest? Czy jest szkodliwy?

E1414, znany jako acetylowany fosforan diskrobiowy, to syntetyczny dodatek do żywności stosowany jako zagęstnik, stabilizator i…
0
Dodatki do żywności
20 października, 2024

E1520 glikol 1,2-propylenowy – co to jest? Czy jest szkodliwy?

E1520, znany również jako glikol 1,2-propylenowy, to organiczny związek chemiczny, który jest bezbarwną, bezwonną cieczą o lekko…
0
Dodatki do żywności
20 października, 2024

E965 maltitol – co to jest? Czy jest szkodliwy?

E965, znany jako maltitol, to substancja słodząca należąca do grupy polioli, czyli alkoholi cukrowych. Jest szeroko stosowany jako…
0
  • Popularne dziś

    • Drinki
      20 października, 2024

      Likier Słony Karmel – Z Czym Pić, Przepis, Drinki

      0
    • Napoje
      21 października, 2024

      Konsekwencje zdrowotne picia napojów energetycznych – jakie są?

      0
    • Dodatki do żywności
      20 października, 2024

      E965 maltitol – co to jest? Czy jest szkodliwy?

      0
  • Wybór redakcji

    Inne
    16 czerwca, 2025

    Skuteczny marketing w gastronomii – strategie na zwiększenie sprzedaży

    Inne
    3 czerwca, 2025

    Dieta 1200 kcal – jadłospis i zasady dla efektywnego odchudzania

    Inne
    27 lutego, 2025

    Grillowanie z ekologicznym mięsem – przewodnik dla smakoszy

    Dodatki do żywności
    16 stycznia, 2025

    E1451 acetylowana skrobia utleniona (modyfikowana) – co to jest? Czy jest szkodliwa?

    Inne
    14 stycznia, 2025

    Gabloty do restauracji

  • Popularne dziś

    Drinki
    20 października, 2024

    Likier Słony Karmel – Z Czym Pić, Przepis, Drinki

    0
    Napoje
    21 października, 2024

    Konsekwencje zdrowotne picia napojów energetycznych – jakie są?

    0
    Dodatki do żywności
    20 października, 2024

    E965 maltitol – co to jest? Czy jest szkodliwy?

    0
    Inne
    20 października, 2024

    Toruń: dieta pudełkowa dla osób z nadciśnieniem. Czy to rozwiązanie, które doceni Twój organizm?

    0
    Inne
    20 października, 2024

    5 idealnych przekąsek do wieczoru z meczem piłki nożnej

    0
  • Nie przegap

    • Dodatki do żywności

      E1442 hydroksypropylofosforan diskrobiowy – co to jest? Czy jest szkodliwy?

      20 października, 2024
    • Dodatki do żywności

      E1404 skrobia utleniona (syntetyczna, modyfikowana) – co to jest? Czy jest szkodliwa?

      22 października, 2024
    • Inne

      Czy kefir jest zdrowy? Dlaczego kefir na noc?

      21 października, 2024
  • Najnowsze

    • Inne

      Skuteczny marketing w gastronomii – strategie na zwiększenie sprzedaży

      16 czerwca, 2025
    • Inne

      Dieta 1200 kcal – jadłospis i zasady dla efektywnego odchudzania

      3 czerwca, 2025
    • Inne

      Grillowanie z ekologicznym mięsem – przewodnik dla smakoszy

      27 lutego, 2025
  • O nas
  • Kontakt
  • Polityka prywatności